Burger, ze kterého vám při kousnutí teče šťáva po bradě, nesmí chybět na žádném grilování.

Šťavnatý hamburger

Na burger:

Přísady na 5 porcí: 1200g mletého hovězího masa (přední), 200g velké cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce Hellmann´s hořčice, 1 lžíce soli

Postup: Cibuli rozmixujeme a zamícháme se všemi vychlazenými ingrediencemi pár minut před grilováním. Nahřejeme gril na 270 °C (nebo grilovací desku). Zformujeme hamburgery do rozměru cca 12 cm v průměru a 2,5 cm na výšku (můžeme si pomoci kulatým tvořítkem). Pro hamburgery grilované na stupeň medium (růžové uvnitř) počítejte cca 15 minut na jedné straně a 10 minut po druhé straně.

Více se dočtete v Báječných receptech 3/2014