Jedete na dovolenou a už teď se hrozíte toho, že strávíte polovinu času v kuchyni? Ať už míříte na chatu, chalupu, pod stan či pod širák, pár jednoduchých receptů z dostupných surovin se vždycky může hodit. A nezapomeňte, že nemusíte mít vždy jen teplé jídlo. Některá jídla se dají jíst i studená a co je nejdůležitější, lze je s sebou zabalit i na výlet.

 Bramborový salát s tuňákem

500 g brambor, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1 mladá cibulka, 1 červená cibule, 2 rajčata, 2 vejce natvrdo, 1/2 hlávkového salátu, petržel kudrnka, 3 lžíce olivového oleje, citronová šťáva, sůl , pepř

1. Brambory omyjte a uvařte doměkka, ještě vlažné je oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo kostky. Nasypte je do mísy, zalijte olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete.

2.Vmíchejte na kolečka nakrájenou mladou cibulku i s natí, na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, jemně nasekanou petrželku a okapané…