Představit si dnes svou kuchyni bez bazalky, tymiánu, oregana nebo třeba kopru umí asi už málokdo. Přesto u nás tyto bylinky nejsou doma a dorazily k nám z mnohem teplejších jižních oblastí. Většině z nich se ale, alespoň přes léto, docela dobře daří i na našich zahradách nebo v truhlících za oknem.

Provensálské bylinky, italské bylinky a spousta dalších směsí lákavě po nás pomrkává na pultech supermarketů. Dnes už není žádným tajemstvím, z jakých bylinek se tyto směsi skládají. Když potřebujete rychle ochutit špagety nebo pizzu, případně lehce okořenit salát, proč ne. Přesto je ale mnohem lepší nespoléhat se na průmyslovou velkovýrobu a vypěstovat si všechny tyto bylinky pěkně ve vlastním truhlíku nebo na záhonku.

Nakupujte v supermarketu

Obvykle to není ani příliš těžké a zvládne to každý začátečník. Nicméně obligátní rada na začátek v případě, že se rozhodnete pro vlastní