Když se řekne brambory, vybaví se nám hlavně přílohy, nebo klasická bramborová jídla, která zná snad každá hospodyňka. Brambory se však konzumují snad ve všech kuchyních světa a mohou chutnat opravdu nevšedně. Báječné recepty najdete v Paní domu 10, zde jako ochutnávaka aspoň jeden z nich.
Karbanátky s koprovým přelivem
Suroviny na 4 porce: 0,65 kg brambor•hrst strouhanky • 120 g tvrdého sýra vcelku • velkou hrst strouhanky • 4 vajíčka • 1 velkou cibuli • sůl • pepř
na omáčku: čerstvý kopr • kelímek zakysané smetany • 0,1 l muškátového vína
- Do misky dejte zakysanou smetanu a podle chuti přidejte muškátové víno, nasekaný kopr a sůl. Vše promíchejte a uložte do lednice.
- Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a nakrájejte přes kolečko na kostičky, jako na bramborový salát.
- Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, strouhanku a vejce a vypracujte těsto. Nechte…