Zase plná taška. Ale co s nimi? Vše už bylo, obalované, houbovka s masem i bez, smaženice, guláš, rizoto i karbanátky. Přesto je ještě spousta receptů, o nichž jste možná nikdy neslyšeli? Tak co je letos vyzkoušet?

Faktem je, že i naše malá republika bývá rozdělená. Někde prší a v kombinaci s teplým počasím je to pak pro houbaře ráj. Jinde pokaždé zahrozí, pak spadnou dvě kapky a zase nic. V lese je sucho a houbám se nedaří. Nezáviďte těm, kteří jsou na tom lépe, vyjeďte si nasbírat a inspirujte se našimi recepty.

Na smetaně s těstovinami

* 300 g čerstvých hub * 1 menší cibule * 1 stroužek česneku * 200 ml smetany ke šlehání (nebo zakysané smetany) * 2 lžíce másla * čerstvá petrželka * sůl, pepř * 250 g těstovin (tagliatelle nebo fusilli)

1) Houby očistěte, menší nechte v celku, větší rozkrojte, cibuli a česnek nakrájejte najemno. Připravte si hluboký hrnec a dejte vařit vodu, jakmile…