Jemná pěna z mladého hrášku s krutóny
Přísady na 4 porce:
1 cibule
500g mraženého zeleného hrášku
200ml smetany
700ml mléka
10ml avokádového oleje Avocadoil
2 lžíce mouky
4 plátky toustového chleba
4 plátky slaniny

Postup:
Toustový chleba nakrájíme na malé hranolky, které v troubě předehřáté na 200°C opražíme dozlatova. Cibuli nakrájenou na jemno zpěníme na avokádovém oleji, zaprášíme moukou, přidáme mléko, smetanu a řádně provaříme. Přidáme rozmražený hrášek, necháme zavařit a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemno. Přepasírujeme přes síto, abychom odstranili zbylé slupky z hrášku, dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme krutóny, zakápneme avokádovým olejem a ozdobíme vypečenými plátky slaniny.