Argentinské Jalapeño Poppers
Přísady:
300g smetanového sýru
200g strouhaného cheddaru
100g sušené šunky
300g jalapeno papriček
1 šálek mléka
1 vejce
1 šálek hladké mouky
1 šálek strouhanky
olej na smažení

Postup
V misce rozmícháme smetanový sýr (mascarpone, ricotta – může být i lučina, niva), cheddar (můžeme použít i jiný tvrdší sýr) a nadrobno nakrájenou šunku. Opatrně rozřízneme Jalapeno papričky a vydlabeme semínka. Kapsu naplníme sýrovou směsí.
Připravíme klasický trojobal a obalíme. Poté opět ponoříme do vejce rozmíchaného s mlékem a  do strouhanky, tak, aby byl celý povrch obalený a sýr nám nevytékal.
Nakonec rozehřejeme olej a ponořené Jalapenos smažíme po dobu 2-3 minut dozlatova. Podáváme bez přílohy, pouze dle chuti s vhodnými pálivými omáčkami.