Vyzkoušejte originální receptury na průhledné dobroty a přidejte k nim svou vlastní fantazii.
Šunka s křenem v aspiku
Přísady na 8 porcí:
1 balíček želatiny
500ml zeleninového vývaru
1 mrkev
4 vejce
4 plátky šunky
200g tvarohového sýru typu Lučina
2-3 lžíce křenové pasty (Krenex)
petrželka

Postup:
Na přípravu aspiku necháme želatinu (ideální je Želatina na vaječnou tlačenku a aspiky Dr.Oetker) nabobtnat asi v polovině vývaru asi 10 minut.
Každý plátek šunky rozřízneme na půl. Smícháme sýr s křenovou pastou. Plátky šunky pomažeme křenovou směsí a zavineme. Vejce uvaříme natvrdo.
Nakrájenou mrkev krátce povaříme ve zbylém vývaru, aby změkla.
Nabobtnalou želatinu zamícháme do vývaru s mrkví a želatinu za stálého míchání zahříváme (nevaříme) až do úplného rozpuštění želatiny.
Želatinu necháme mírně vychladnout a nalijeme ji do mističek vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5cm…