Mediálními partnery největšího vědeckého festivalu v České republice jsou časopisy 21. Století, 21. Století Extra a 21. Století Junior.

Festival, jehož již jedenáctý ročník se uskuteční od 1. do 11. listopadu, je určen pro všechny, kteří se chtějí seznámit s novinkami a zajímavostmi ze světa vědy a techniky a naplňuje tak motto:
Pokrok se odvíjí od nových poznatků.
Život nám předkládá mnoho otázek.
Věda umožňuje nacházet na otázky odpověď.

Na Týdnu vědy a techniky se podílí 55 pracovišť Akademie věd ČR a přes 40 partnerských organizací Tento ročník se uskuteční ve všech koutech České republiky, a to v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci, v Českých Budějovicích a v mnoha dalších městech.
Návštěvníci budou moci nahlédnout pod pokličku vědy v laboratořích, specializovaných výzkumných ústavech, na výstavách, seminářích a exkurzích. K vidění bude více jak 300 akcí a většina z nich je přístupná zdarma. Součástí festivalu jsou doprovodné akce mezi které patří soutěže, kvízy a Dny otevřených dveří ústavů Akademie věd v ČR.

Festival ale nezapomíná ani na děti a mládež. Letos poprvé vyhlásil časopis 21. Století JUNIOR společně s Akademií věd ČR velkou literární soutěž „Věda pro život v 21. století“.
Literární soutěž je určená pro všechny, kteří do doby uzavření soutěže nedovršili 18 let. Účastníci mohou písemně zpracovat téma věda pro život v 21. století a doplnit o různé fotografie či ilustrace.
Uzávěrka soutěže je 1. listopadu 2011. Soutěžící se mohou těšit na zajímavé a atraktivní ceny.
O vítězi rozhodne odborná porota, která bude hodnotit námět, originalitu a zpracování tématu.
Svá díla mohou účastníci zasílat emailem na alexandra.krausova@rf-hobby.cz.

Více naleznete na stránkách http://www.tydenvedy.cz/Souteze/

TÝDEN VĚDY A TECHNIKY