Jaký typ hrnců je nejlepší? Na to neexistuje jednoznačná odpověď. Každý má své klady i zápory. Roli hraje i to, na čem vaříte, ve smyslu plyn, elektřina či indukce. Pojďme si rozebrat hlavní silné i slabé stránky jednotlivých materiálů.
Roli při výběru varného nádobí hraje i to, co a jak v něm chcete chystat. Pánev na restování by měla být citlivá na změny teploty, zatímco hrnec, v němž převážně dusíte, by měl naopak teplo podržet a nereagovat přehnaně na jeho výkyvy. Sadu nádobí byste tedy měli poskládat tak, abyste měli využití pro každý hrnec či kastrol. Nemá smysl zastavět linku kastroly, z nichž některý použijete jen občas.
Nerez je klasika
Nerez je cenově dostupná, téměř nezničitelná klasika, která se navíc snese se všemi typy varných desek včetně indukčních. Nádobí se vyrábí z nerezové oceli s přidáním chromu a niklu. Chcete-li mít jistotu, že vámi vybraný kousek je skutečně…