Honí vás mlsná? Tak jí to oplaťte. Gastrosexuálové pronásledují svou touhu po té nejluxusnější pochoutce až na pláně Honšú, do průzračných vod Kaspického moře nebo pod duby na španělské vysočině. Nic lepšího už nehledejte – neseženete to.

Když dobré není dost dobré, ke slovu se dostává to vůbec nejlepší. Pojďte se s EPOCHOU podívat na zoubek těm nejdekadentnějším labužnickým zážitkům, které mají na svědomí ty nejdražší živočišné produkty planety. Nebude to vždy příjemná exkurze – občas bude třeba přimhouřit oko nebo dvě, a někde půjde i o život.

 

Steak na jedničku s kytičkou

Co: Kobe z plemene Tajima-gyu krav Wagyu

Původ: Japonsko

Cena: cca 15 000 Kč/kg

Před 150 lety ještě v Japonsku masu příliš neholdují, tehdy ale jistý anglický obchodník okusí steak z místního plemene a učiní z něj okamžitě senzaci. Dnes se sotva dá najít lepší hovězí. Čistý rodokmen, horská voda a speciální dieta…