Mnoho lidí bere vitaminové doplňky stravy a spoléhá se na to, že podpoří svůj zdravý životní styl. Ve skutečnosti jsou přínosy vitaminů prospěšné jen v některých případech. Někdy může jejich nadužívání i zabíjet.

EPOCHA se na vitaminy podívá zblízka a prozkoumá, jak dalece nám mohou prospět a kdy vyloženě škodí.

 

1.

Vitaminy se mohou rozvařit

VERDIKT EPOCHY            ANO

I když i u nás je takzvaná raw strava neboli syrové jídlo čím dál víc populární, naprostá většina Čechů si nedovede představit stravování bez vařených či pečených pochoutek. Teplé jídlo, obzvlášť polévky, jsou přece grunt. To už věděly naše prababičky. Mnozí z nás nevěří, že se vitaminy mohou rozvařit, a nemají vůbec představu o tom, že by teplá zeleninová i ovocná jídla mohla ztrácet na výživové hodnotě.

EPOCHA pátrá:

Vitaminy si s horkou vodou opravdu nerozumí. Po delším vaření ztrácejí desítky procent. Během…