Každý rok se na ně těšíme, na jejich vůni i sladkost vyváženou kyselostí. Právě to z nich dělá ideální ovoce na přípravu moučníků a nejen jich.
Plněné tvarohové knedlíky
500 g měkkého tvarohu, 500 ml mléka, 250 g dětské krupice, 2 vejce, 250 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 500 g meruněk, opražená strouhanka
1) Tvaroh utřete s vejci a cukrem do pěny, postupně přidávejte mléko, mouku se špetkou soli a krupičku.
2) Vypracujte vláčné těsto. Z něj nakrájejte dílky, v dlaních je roztáhněte a do každého zabalte celou meruňku.
3) Vytvořte kulaté knedlíky a hned je vkládejte do vroucí osolené vody.
4) Vařte asi deset minut a občas zamíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Když vyplavou na hladinu, jsou hotové.
5) Uvařené knedlíky propíchněte vidličkou, aby z nich vyšla pára. Nakonec je posypejte opraženou strouhankou.
Meruňkové knedlíky mohou sloužit jako letní oběd, ale klidně je…