Když si do vyhledávače na internetu zadáte heslo cheesecake a kde se vzal, vyjede vám, že v 18. století ve Spojených státech. Ve skutečnosti je tento sýrový zákusek z máslových sušenek mnohem starší a při hledání jeho kořenů můžete klidně zůstat v Evropě.
Zvládne ho i začátečník: Cheesecake lze připravit pečený i nepečený. Pokud se chystáte nabídnout ho návštěvě jako pohoštění, začněte s jeho přípravou s dostatečným předstihem. Potřebuje totiž relativně dlouhý čas na vychlazení. Skládat by se měl ze dvou až tří vrstev – spodní část tvoří krusta ze směsi rozdrobených sušenek a másla, na to přijde krém vytvořený z krémovitého sýra, cukru a vejce. Jako poslední bude ozdobná vrstva.
Makový cheesecake
Na korpus: 80 g polohrubé mouky * 30 g mletého máku * 1 lžička kypřicího prášku do pečiva * 1 vejce * 75 g cukru krupice * 40 g rostlinného oleje * 80 ml mléka * 1 lžička citronové kůry
Postup:…