Ovocnou, čokoládovou, nebo jogurtovou? Ať již preferujete jakoukoli chuť, při výběru zmrzliny je důležitá i kvalita a čerstvost. I to je důvod, proč si zmrzlinu vyrábět doma.

Má cenu si kvůli tomu pořizovat speciální zmrzlinovač? Víme, že ano. Proč? Protože přístroj zmrzlinu dokonale promíchá, takže z ní dá vzniknout příjemné hladké hmotě, v níž nejsou žádné hrudky. Pomalé šlehání v chladné nádobě a za přístupu vzduchu se postará o to, že se při nabírání na porcovací lžíci zmrzlina krásně poddá a měkounce spočine na kornoutu nebo na servírovací misce… Žádná tvrdá, beztvará masa zmrzlá na kost.
Tip Paní domu: I metly hrají při šlehání důležitou roli, výkonnější jsou ty z nerezové oceli.

Na začátek otázky
Jdete nakupovat? Ještě než zajdete do obchodu nebo na e-shopy, sepište si odpovědi na pár užitečných otázek. Jejich souhrn vám totiž nakonec prozradí, po jakém přístroji máte sáhnout. A…