Ořechový, čokoládový, ovocný… Stejné těsto, stejná náplň, a přesto může být každý dort úplně jiný. Důležitá je totiž jeho konečná úprava – poleva, zdobení, posyp.

Mezi dobou, kdy upečete dort a naplníte ho krémem, a dobou, kdy ho postavíte na stůl před oslavence a jeho přátele, musí být ještě jeden důležitý moment. Konečná úprava dortu. Je to úplně stejné, jak když jste u kadeřníka. Umyje vám vlasy, ostříhá, ale než vyjdete na ulici, je třeba ještě styling. Co všechno můžeme jako styling dortu použít?

FONDÁN
Pokud se rozhodnete, že povrch dortu potáhnete fondánem nebo podobnou hmotou, bude to od vás vyžadovat trochu trpělivosti a umu. Jen tak dosáhnete toho, že potažený dort bude bez bublin a trhlin, v krásně hladké podobě. Za to vás ale čeká opravdu skvostný cukrářský klenot.
1. Nejprve si upečená těsta promažte krémem a ten naneste i z boku a navrch dortu.
2. Fondán si vyválejte a…