Svátky jara jsou příležitostí k návštěvám a k nim patří i pohoštění. Takže jak to bude letos? Zůstanete u osvědčených receptů, nebo zkusíte něco nového?

V případě, že jste se rozhodli pro druhou možnost, máme pro vás pár tipů sladkých i slaných, které vám i vašim blízkým určitě zachutnají.

Karamelové větrníky

Na těsto: 250 ml vody, 100 ml oleje, špetka soli, 200 g hladké mouky, 5 vajec

Na vanilkový krém: 200 ml mléka, 75 g cukru krupice, 1 balíček Zlatého klasu (prášek s vanilkovou příchutí pro přípravu krému), 250 ml smetany ke šlehání

Na karamelovou šlehačku: 350 – 375 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky třtinového cukru karamelového

Příprava:
1) Na přípravu těsta v hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme olej a sůl a vsypeme mouku. Za stálého míchání připravíme těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Odstavíme z plotny. Přidáváme vejce a vyšleháme dohladka.

2) Těsto naplníme do cukrářského…