Gril volte spíš masivnější, aby vydržel stát při náhlém poryvu větru či nárazu. Nezapomeňte na kvalitní vnější a vnitřní úpravu, aby vám sloužil i po několika letech. Rošt – srdce grilu – by měl být nerezový nebo litinový, pokrytý kvalitním smaltem a musí zabírat maximální plochu, aby bylo teplo rozváděno do celého prostoru rovnoměrně. Držadla a úchyty nesmí vodit teplo a měly by dobře padnout do ruky.

GRIL NA DŘEVĚNÉ UHLÍ

Jsou nejvíc žádané, protože mají nízkou pořizovací cenu a snadno se s nimi manipuluje. Nevýhodou je zdlouhavá příprava na vlastní grilování, protože se nejdřív musí rozhořet dřevěné uhlí. Také než dokážete odhadnout správnou teplotu pro vložení masa na rošt (nesmí se na něj připalovat) a než zkrotíte žhnoucí uhlíky, aby maso neolizovaly plameny, chce to také určitou praxi. Tyhle grily nemají sběrné misky na odkapávající tuk, takže byste na uhlí měli vždy položit…