Staré heslo šlechty zní, že „nejlepší zeleninou je maso, nejlepším ovocem víno a nejlepším nábytkem krásná žena.“ Dnes si rozmanitou škálou chutí můžeme hýčkat naše chuťové pohárky všichni a maso pro nás zůstává na špici. Zvlášť to hovězí!

Ať už zvolíme masíčko šťavnatě propečené, doplněné o bylinkovou omáčku nebo jako součást pořádně napěchovaného hamburgeru, jeho chuti a kouzlu se nic nevyrovná. Pojďte společně s EPOCHOU nahlédnout pod pokličku šéfkuchařů a podívat se na pořádně vypečené zajímavosti týkající se červeného masa.

 

ÉRA VYTRVALÝCH LOVCŮ

Co: Od kdy holdujeme hovězímu?

Za předkem dnešního červeného masa bychom se museli vydat do pravěku. Právě tam se totiž dosud neobdělanou krajinou prohání pratur, který patří k hlavním cílům tehdejších lovců. Kvůli stoupající oblibě se ale jeho populace začíná rapidně snižovat. Čím méně kusů se ve volné přírodě pase a vystavuje se tak na…