Mastné ruce, drápky domácích mazlíčků, hračky našich ratolestí, nešikovné ťuknutí hrncem nebo talířem… Není divu, že zejména v kuchyni nábytková dvířka pěkně trpí. Jak je správně ošetřovat a která jsou nejlepší?

Materiálů, ze kterých se vyrábí nábytková dvířka, je hned několik. Jednou z variant je dřevo, tedy masiv. Na výrobu se většinou používají kvalitní listnaté i jehličnaté dřeviny (například dub, buk, javor, smrk, borovice). Konečná povrchová úprava může být lakovaná, namořená nebo nastříkaná barvou. Dvířka vyrobená z masivu se výborně hodí do rustikálních kuchyní, ale objevují se i v těch moderních.

Vlastnosti: Tento tradiční, ryze přírodní materiál vyniká dlouhou životností. Po čase získá módní vzhled patiny. Dřevo je částečně opravitelné (dvířka lze přebrousit a znovu přelakovat). Nevýhodou může být vyšší hmotnost dvířek a vyšší pořizovací cena.

Údržba: Postačí běžné čistící…