Králičí maso je stále ještě nedoceněné. Přitom ho doporučují i dietologové, protože je nejen velmi chutné, ale i lehce stravitelné a jeho tuk má pro zdraví mnohem příznivější složení než vepřový nebo hovězí.

Králík „na divoko“

Suroviny: 1 zadní půlka králíka•3 lžíce oleje•50 g másla•30 g slaniny•100 g kořenové zeleniny•1 velká cibule•0,2 l mléka•0,1 l smetany•60 g hladké mouky•1 lžička cukru•šťáva z ½ citronu•hořčice•ocet•divoké koření (bobkový list, jalovec, nové koření, celý pepř)•bílé víno•sůl

  1. Králíka očistíme, protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme koření, trošku octa a mírně zalijeme vodou.
  2. Do takto připraveného základu vložíme maso, a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkkého králíka vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou, zalijeme mlékem a vodou, rozšleháme a provaříme.
  3. Dochutíme hořčicí, cukrem, octem…