Nevíme proč, ale stále si někteří lidé myslí, že likéry pijí jenom ženy. Přitom likér se nepije, nýbrž ochutnává, a je záležitostí jak mužů tak žen. Navíc každý doma vyrobený je originál. Dostali jste chuť? Nabízíme trochu inspirace.

Pomerančový
(0,7 litru)
5 bio pomerančů, 400 ml vodky, 250–300 ml vody, 250–300 g cukru (může být i třtinový)

1) Z pomerančů škrabkou oškrábejte kůru. Dejte dobrý pozor, ať oškrábete jen oranžovou část bez té bílé, abyste neměli likér hořký. Z pomerančů vyždímejte šťávu.
2) Kůru i šťávu dejte do sklenice a zalijte vodkou. Dejte na měsíc do lednice rozležet a občas protřepte.
3) Po měsíci marinování připravte sirup. Vodu s cukrem dejte do hrnce, přiveďte k varu a nechte 10 až 15 minut probublat. Poté nechte sirup zcela vychladnout.
4) Pomerančovou vodku přeceďte a smíchejte se studeným sirupem.
Tip: Pokud na vás takto připravený likér bude moc silný, nařeďte…