Nejen na jaře, ale i v létě najdete desítky divoce rostoucích rostlin, které se hodí k experimentování v kuchyni. Samozřejmě trhat bychom měli jen ty druhy, které nechrání zákon a které bezpečně poznáme. Není jich málo a z toho velkého množství pro vás připravili malou ochutnávku.

* Ptačinec prostřední

Nenáročná rostlinka, která roste prakticky všude, kde jen trochu zeminy. Kvete od jara obvykle až do října a po celou tu dobu se dá také využívat v kuchyni. Jedlá je celá rostlina, nejlépe se hodí do polévek, salátů nebo do pomazánek.

Zapečené těstoviny

Omyjeme a osušíme 3 hrsti ptačince. Ptačinec a dvě střední cibule pak pokrájíme na drobno. Nasypeme do větší mísy a přidáme 500 g bílého řeckého jogurtu, 2 vejce, sůl a pepř podle chuti. Nakonec přimícháme 300 g uvařených těstovin. Vše dobře promísíme a dáme do vymazané zapékací formy. Pečeme asi 45 minut, před dokončením ještě posypeme