Aby se ten váš řízek jen rozplýval na jazyku potřebujete kvalitní maso. Můžete si vybrat vepřové, kuřecí, telecí, krůtí… Musíte se také rozhodnout, jaký kousek masa koupíte.

Vepřové
Například z vepře je nejlepší krkovice. To proto, že tuk dodá masu šťavnatost. Pokud s tukem nekamarádíte, můžete použít i kýtu. Tu byste ovšem měli vybírat pečlivě. Vepřová kýta se totiž skládá z několika částí a na řízky se nejlépe hodí takzvaný ořech. Z toho je jasné, že nejlépe uděláte, když navštívíte nějaké kvalitní řeznictví. Další možností je kotleta. U té byste neměli odřezávat tučné okraje a určitě neodstraňujte kost. Jen ji na okrajích a u kosti trochu nařízněte. Obojí dodá řízku chuť. Na malé řízečky můžete použít i panenku, ale tu byste měli naklepávat opatrně jen klouby rukou. Její nevýhodou je určitě vyšší cena, takže jde spíš o chuťovku na sváteční příležitosti.

Telecí
Z něj se dělají známé…