Řízky, šunkofleky, guláš nebo třeba tatarák. Jsou jídla, která jste vařili snad stokrát, a přesto mohou být ještě lepší. Víte jak? Máme pro vás několik tipů, jak jim ještě trochu zlepšit chuť.

Pečené kuře – Míváte-li ho příliš vysušené, nebo naopak zespoda rozmáčené, položte kuře přímo na rošt do trouby a pod něj dejte plech s vodou. Během pečení bude šťáva stékat, a vy ho budete jen průběžně přelévat. Šťavnatosti napomohou kousky másla pod kůží nebo jablko či citron s bylinkami uvnitř v dutině. A pokud nedržíte dietu, vystelte pekáček tenkými plátky špeku, kterými pokryjte i kuře. Navrch nakrájejte kousky másla a přidejte jen trošku vody. Pokud je kuře velké, protkněte prsa i stehna hranolky slaniny. Kuře také můžete potřít bylinkovým máslem. Stačí nasekat rozmarýn, tymián a šalvěj, promíchat s máslem, přisolit a je hotovo. Ochucené máslo vydrží zabalené v lednici až 10 dnů.

Bramborač