A v čem je tedy ten rozdíl? Rozhodně nespočívá v tom, že jedna je sladká a druhá slaná. To je nesmysl. Obě dvě mohou být a jsou připravovány na oba způsoby. Faktických rozdílů existuje více, ale jeden je hlavní a naprosto zásadní. Zatímco základ omelety tvoří jen vejce, palačinka je připravována z tekutého polokynutého těsta obsahujícího mimo jiné mouku, vejce a mléko.

Kde se vzala omeleta?

Omeleta vznikla z největší pravděpodobností již před několika tisíci lety v Persii, odkud se přes blízký východ dostala až do Evropy. Její dnes v různých jazycích různě upravený název pochází z francouzského pojmenovaní omelette. Na celém světě existuje nespočet národních a lokálních verzí skoro jak podle písničky každý jen tu svou…

Aby byla nejnadýchanější

Abyste si na omeletě opravdu pochutnali, je potřeba vědět, jak při její přípravě postupovat. A to od rozbití prvního vejce přes šlehání, přidání…