Když se urodí vlašské ořechy, je to vždycky radost. Můžeme je mlsat jen tak, ale také z nich udělat nějakou tu dobrotu.

Bábovka s polevou
200 g hladké mouky, 200 g moučkové cukru, 100 g mletých vlašských ořechů + na posypání, 150 ml teplého, špetka soli

1) Vymažte formu a vysypte ji hrubou moukou. Mouku smíchejte se špetkou soli a s práškem do pečiva. Do mísy robota nasypte moučkový cukr, přidejte 3 žloutky a rozměklé máslo nakrájené na menší kousky. Pusťte robot na střední výkon a vypracujte hladký krém.

2) Pak postupně přilévejte teplé mléko, až v míse vznikne řídký, hladký krém.

3) Poté po lžících přidávejte sypkou směs až vznikne těsto. Troubu vyhřejte na 185 °C. Do těsta zpracujte namleté vlašské ořechy.

5) Vyšlehejte 3 bílky do tuha a sníh lehce zapracujte do těsta. Těsto přelijte do vymazané připravené formy a stěrkou urovnejte povrch. Vložte do trouby a pečte 60 minut. Po 40…