Na vrchu připálený, uvnitř nedopečený. Anebo nízká sražená placka či korpus tuhý jako beton. I tak může dopadnout vaše zdánlivě jednoduché snažení. Ale umíte nadýchaný piškot?

Upéct piškotovou bublaninu, roládu či dort je snadné, ale jen v případě, že víte, jak na to. Paní domu vám tajemství sladké nadýchané pochoutky prozradí. Zdánlivě je to jednoduché, chce to jen vajíčka, polohrubou mouku, cukr a – aby byl výsledek jako peřinka – i trocha prášku do pečiva. Musíte ovšem přidat i trpělivost a pečlivě dodržet předepsaný postup a pak už můžete servírovat. Tak málo totiž stačí k tomu, abyste upekli skvělý piškot jako od maminky.

Základ úspěchu: suroviny

Pokud pečete domácí piškot, rozhodně byste neměli odbýt výběr surovin. Používejte čerstvá vajíčka. Ta by měla mít – stejně jako ostatní ingredience – pokojovou teplotu. Dále cukr krupici a polohrubou mouku. Vyplatí se přidat do těsta i…