Je sladká, studená a příjemně polechtá jazyk. Někdo má rád ovocnou, jiný jogurtovou nebo čokoládovou, další dává přednost sorbetu. A víte, že si ji můžete snadno vyrobit i doma?

Doma lze zmrzlinu připravit dvěma metodami, s pomocí zmrzlinovače, ale i bez něj. Velmi často se používá mléčný základ. To znamená, že můžete využít mléko, smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu, jogurt nebo tvaroh. Na některé recepty budete potřebovat i máslo a čerstvá vajíčka. A samozřejmě cukr – používá se převážně moučkový nebo vanilkový, dobře vám poslouží i stévie či med. K ochucení si připravte vanilku, čokoládu, kakao či kávu, karamel, kokos nebo mleté oříšky. Budete-li toužit po ovocné zmrzlině, v tom případě si nakrájejte kousky ovoce nebo si připravte ovocný protlak či šťávu, která může být i z kompotu. Nic nezkazíte ani tím, když si do ledové pochoutky nalijete chuťově výrazný likér.

Jak ji správně