Určitě tenhle francouzský koláč znáte a víte, že se jeho název čte kyš, ale možná jste ho ještě nikdy doma nedělali, a to je velká škoda.

Nejen, že je skvělý, ale má spoustu různých variant, podle surovin, které se rozhodnete použít, takže pokaždé překvapíte. Vlastně na jeho výrobě není nic složitého, jen se musíte naučit udělat správně křehké těsto. A pak už můžete kouzlit podle fantazie. Hodit se vám bude jako skvělý oběd či večeře, ale i svačinka do práce.

Surovin potřebujete jen pár
A všechny máte určitě doma. Těsto se totiž dělá z mouky, tuku a vody a ještě trochy soli. Jenže právě na tom, jak je zpracujete, závisí ona křehkost, která dělá koláč tak neodolatelným. Nesmíte suroviny hníst příliš dlouho, stačí jen takovou dobu, aby se spojily dohromady, a také tekutinu je potřeba přidat až nakonec.

Mouka
Obsahuje lepek, ale vy ho v tomto případě zase tolik nepotřebujete, neděláte…