Co patří k dovolenkové pohodě? Slunce, voda a samozřejmě něco dobrého. Toho všeho dosáhnete i na zahradě, samozřejmě když se počasí bude snažit. Pak stačí napustit bazén a rozpálit gril. A připravit si můžete třeba pravé řecké speciality.
Souvlaki
600 g vepřového masa, olivový olej, 50 ml bílého vína, 3 lžíce citronové šťávy, 1 lžička majoránky, 1 lžička tymiánu, 1 bobkový list, sůl, pepř
1) Maso nakrájejte na kostky o průměru 4 centimetry a dejte do mísy.
2) Přelijte olivovým olejem smíchaným s vínem, solí, pepřem a kořením.
3) Takto připravené maso uložte do chladu a za občasného promíchání nechte odležet 12 hodin.
4) Poté maso z marinády vyjměte, nechte okapat, napíchejte na jehly a grilujte asi 20 minut. Podávejte s grilovanou zeleninou a tzatziki.
Tzatziki
1 salátová okurka, 300 g řeckého jogurtu, šťáva z ½ citronu, 3 stroužky česneku, 1–2 lžíce nasekaného čerstvého kopru, sůl a…