Opulentní hostiny pořádané bohatými Římany jsou opravdovým ohňostrojem zážitků. Najdeme při nich také zvyky, nad kterými bychom dnes užasli. Víte, proč se tehdy leží na levém boku, nesmí se zvedat věci ze země či jak se ředí víno? A proč se ke stolu usazují sochy? Mimochodem, dáte si dušené papouščí jazýčky?

Soukromá starověká římská hostina má svá pravidla, která se nám dnes mohou jevit přinejmenším jako neobvyklá, ne-li přímo proti společenským normám. Přijměte pozvání na událost, kde nic není tak, jak se doporučuje v moderních příručkách o etiketě!

Dáte si drůbeží rybu?
Nebojte, nejde o nový druh – jen o římský žert. Jídlo je tehdy nejenom pochoutkou, ale také oslavou života. A tak si starověcí Římané z bohatých vrstev pochutnávají na různých dobrotách, které bychom ocenili i dnes. Na hostinách se objevuje zvěřina, mořské plody, jednoduché placky z mouky a vody – předchůdci dnešních…