Jeho úkolem je povzbudit chuť k jídlu. A protože jíme i očima, měl by být nejen chuťově povedený, ale také barevně sladěný a vkusně servírovaný. Inspirujte se našimi tipy.

Chystáte-li slavnostní oběd nebo večeři, předkrm vždy podtrhne mimořádnost této události. Aby svou roli splnil dokonale, je dobré znát pár pravidel, kterými se řídí mistři kulinářského řemesla.

I. 7 tipů pro dokonalý „apéritif“

1. Jen nabudit chuť k jídlu

Lehké jídlo servírované před hlavním chodem. Přesně tak by se dal výstižně pojmenovat předkrm. Však mu také Francouzi říkají „amuse bouche“, což v překladu znamená doslova „pobavit svá ústa“. To pro stolovníky znamená pohrát si s ním, nechat jej rozplynout v puse, labužnicky si ho vychutnat.

2. Velikost „tak akorát“

I proto je vhodné připravit předkrm jako miniaturu. Klidně stačí pouze jedno sousto, které si vložíme do úst. A když budeme chtít další, nabídneme si. A…