Rozhodli jste se, že budete žít zdravě, ale přitom sušenkám prostě neodoláte, i když vás děsí levný ztužený tuk, který obsahují a v éčcích se nevyznáte? Upečte si je sami. Je to snadné a rodinu či přátele jistě příjemně překvapíte. A navíc budete přesně vědět, co jíte, a to snad stojí za to.

 

Čokoládové s citronovou kůrou

125 g másla, 1/3 hrnku třtinového cukru, kůra z dvou bio citronů, 1 lžíce vanilkové esence nebo semínka z lusku, 1 hrnek proseté mouky (celozrnné nebo hladké), 1 lžička prášku do pečiva, 120 g nastrouhané čokolády (nejlépe 70%)

Postup:

1) Ušlehejte změklé máslo s cukrem do pěny, přidejte vanilku a kůru. Opatrně vmíchejte prosetou mouku s práškem do pečiva a čokoládou.

2) Troubu předehřejte na 180°C. Dva plechy si vyložte pečicím papírem nebo vymažte. Z těsta tvarujte kuličky velké tak 1,5–2 cm v průměru, nebo tvořte kopečky ledabyle lžičkou.

3) Nechte dostatek…