Tatarský biftek. Také se vám při vyslovení těchto dvou slov sbíhají sliny? Připravit si ho můžete i bez masa.

Avokádový
Suroviny: 2 avokáda * šťáva z ½ citronu * 1 menší červená cibule * 2 lžíce sušených rajčat * 1 lžíce kaparů * čerstvé bylinky (pažitka, petrželka, bazalka) * sůl a pepř

Příprava:
1. Z rozpůleného avokáda vyjměte dužinu, pokrájejte ji na kostičky, vložte do mísy a zakápněte citronem.
2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, na kousky nakrájená rajčata a kapary. Nakonec přidejte nasekané čerstvé bylinky, osolte a opepřete dle chuti (pozor na sůl, kapary jsou již slané).
3. K avokádovému „tataráčku“ se nejlépe hodí orestovaná křupavá bagetka. Můžete ji předem zlehka potřít slunečnicovým olejem a posypat mletým rozmarýnem.