Nejspíš ano, ale najdou se i tací, kteří ji nikdy nedělali nebo je odradil nezdar při vázání masa. Proto jsme našli pár návodů, které pomohou.

Plněná vepřová pečeně

1 kg vepřové pečeně bez kosti, 3 jablka nakrájená na kolečka, ½ šálku nasekaných vlašských ořechů, ½ šálku nasekaných sušených brusinek, 1 kuřecí prsíčko, 2 lžičky čerstvého tymiánu, sůl a barevný pepř podle chuti, 1 šálek rozpuštěného másla, šťáva a dužina z 1 pomeranče

1) Pečeni dejte na pracovní plochu. Položte nůž vodorovně z boku asi 2 cm nad spodek a veďte řez 3 cm hluboko. Maso odrolujte a řežte stejným způsobem kolem dokola hlouběji do masa (jako byste dělali spirálu), abyste za sebou nechávali postupně se odvíjející asi 2 cm široký plát.

2) Vzniklý plát zabalte do fólie a opatrně rozklepejte.

3) Potřete rozpuštěným máslem smíchaným s pomerančovou šťávou.

4) Osolte a opepřete a posypejte hustě nasekanými vlašskými