Asi ano, zejména cukroví, bez kterého se ve Vaší rodině Vánoce prostě neobejdou. Ale možná by se Vám pár zajímavých kousků ještě hodilo, třeba podle našich receptů.

Lotrinské madlenky
(30 kusů)

85 g másla, 160 g hladké pšeničné mouky, 1 lžičky prášku do pečiva, 2 vejce, 85 g krupicového cukru, špetka soli, 1 lžičky vanilkového extraktu, kůra z 1 citronu nebo pomeranče, máslo na vytření formiček, moučkový cukr na poprášení.

1) Předehřejte troubu na 190 °C. Formu na madlenky vytřete máslem.

2) Prosejte mouku s kypřicím práškem. Šlehejte vejce s cukrem a solí 5–7 minut do pěny, až směs zhoustne a zesvětlá. Vmíchejte vanilkový extrakt a citronovou kůru.

3) Postupně zapracujte mouku a rozpuštěné máslo.

4) Těsto nechte asi 10 minut odležet a potom je opatrně lžící přemístěte do formy. Jednotlivé důlky vyplňte jen do tří čtvrtin. Formou jemně klepněte o podložku, aby se uvolnily vzduchové…