Ale samozřejmě může. Vždyť kdy jindy si tohle mladé masíčko dát než právě teď. Pokud je ovšem z nějakého důvodu nechcete, jsou tu další možnosti.

Šťavnatý rostbíf
1,5 kg nízkého roštěnce, 60 g másla, 100 ml worcesterské omáčky, 100 ml řepkového oleje, 3 lžíce anglické hořčice (lze nahradit plnotučnou), nahrubo drcený pepř, sůl

1) Maso očistěte, odblaňte a svažte kuchyňským provázkem, aby vznikl váleček. Důkladně je ze všech stran osolte, opepřete a potřete hořčicí. Nakonec je pokapejte worcesterskou omáčkou, přikryjte potravinářskou fólií a nechte odležet přes noc v lednici. Měli byste je několikrát otočit.

2) Maso vyndejte z lednice a nechte alespoň hodinu odpočinout při pokojové teplotě.

3) Rozpalte pánev, vlijte do ní olej a maso v něm zprudka opečte ze všech stran dozlatova. Přendejte je na plech, vložte do rozehřáté trouby a pečte 30–35 minut.

4) V rendlíku rozehřejte máslo, hotový…