A nejen podle barvy a velikosti, i když samozřejmě často nakupujeme očima. Daleko důležitější je chuť. Ta se u jednotlivých odrůd liší a nejen to, jablka jsou více či méně šťavnatá, tvrdší, měkčí… Proto se také každé hodí na jiné použití v kuchyni. Nevěříte? Ale nejdřív s námi pojďte na nákup.

Popadnout v supermarketu tácek s jablky a rychle k pokladně, není nejlepší řešení, stejně jako řídit se jen nízkou cenou. I když touha ušetřit je pochopitelná. V sezóně dostanete kvalitní jablka na trzích, výhodou je, že jsou většinou česká, což potěší už proto, že k vám necestovala bůhvíodkud. A jak vybrat? Zkuste si je nejen prohlédnout, ale také k nim přivonět. Zdravé jablko voní, není potlučené, má pevnou slupku beze skvrn. U menších prodejců je výhodou, že vám obvykle dají i kousek ochutnat.

Kdy jsou nejlepší
Ať už si vyberete jakoukoliv odrůdu, počítejte s tím, že jablka nebudou po celou…