Avokádo si v Česku získává stále lepší pověst. Do naší kuchyně proniklo teprve nedávno a spousta kupujících si stále není jistá, jak poznat zralý a chutný plod a jak avokádo vlastně konzumovat. Je to škoda, díky svému složení totiž patří tato delikatesa mezi superpotraviny.

Existuje mnoho druhů ovoce či zeleniny, u nichž si nejsme jisti zařazením. Typickým příkladem jsou rajská jablíčka, která botanicky patří mezi ovoce, ale intuitivně (a gastronomicky) je řadíme do zeleniny. S avokádem je to velmi podobné. Ač to na první pohled nevypadá, je to skutečně ovoce a to navíc ovoce, které má nebývalé množství zdraví prospěšných látek a vitaminů, a na rozdíl od svých soukmenovců ani neobsahuje příliš mnoho cukru. Proto se stalo naprosto nezbytnou složkou potravy zejména pro vegetariány a další příznivce alternativních stravovacích stylů, ale také pro všechny, kteří se snaží úpravou…