Skvělé ovocné či smetanové likéry nemusíte kupovat draze v obchodech. Ať již použijete letní ovoce, citrusové plody nebo ořechy vždy dokážete připravit báječný nápoj. Chce to jen ty správné recepty a trochu trpělivosti.
Višňovka
Suroviny:
1kg višní
500ml malinové šťávy nebo sirupu
300ml koňaku
3 hřebíčky
250g cukru
250ml vody

Postup:
Višně vypeckujeme (bez speciálního nářadí to téměř nejde), tak abychom všechnu šťávu zachytili na misce. Pak dáme višně do velké sklenice, přilijeme nachytanou šťávu, přidáme hřebíček, zalijeme sirupem a koňakem. Sklenici uzavřeme a postavíme na teplé místo. Necháme 4 týdny stát. Pak v kastrole mírně zkaramelizujeme cukr, zalijeme vodou, rozvaříme za stálého míchání a necháme vychladnout. Studený roztok nalijeme na višně a ještě dva dny necháme louhovat. Teprve potom přecedíme, uzavřeme do lahví a uložíme.