Před létem se vám určitě bude hodit shození nějakého toho kila. Nejlépe to půjde se skvělými saláty.
Okurkový salát s křehkým tuňákem
Přísady na 4 porce:
1 okurka
1 lžíce lehké majonézy
1 lžíce nízkotučného jogurtu
1 lžíce čerstvě nasekaného kopru
1 stroužek česneku
1 citrón
400g tuňáka
sezamová semínka
olivový olej
sůl

Postup:
Okurku podélně nakrájíme škrabkou na zeleninu na tenké dlouhé plátky, dáme do mísy, smícháme s majonézou, jogurtem, koprem, lisovaným česnekem a citrónovou šťávou a lehce osolíme. Necháme odležet. Mezitím nakrájíme tuňáka na špalíčky, osolíme a obalíme v sezamovém semínku. V pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm ze všech stran orestujeme tuňáka (opečeme jenom povrh špalíčků, uvnitř musí zůstat maso nepropečené). Opečené špalíčky tuňáka nakrájíme na plátky a podáváme s okurkovým salátem.