Kuřecí biryani
Přísady na 4 porce:
4 kuřecí prsa bez kůže
300g rýže basmati
25g másla
1 velká cibule
1 bobkový list
3 kardamom lusky
malá skořice
1 lžička kurkumy
1 lžíce kari pasty
85g rozinek
850ml kuřecího vývaru
čerstvý koriandr
2 lžíce plátků mandlí

Postup:
Propláchneme rýži ve studené vodě. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, skořici, kardamon a bobkový list. Restujeme asi 5 minut. Přidáme kari pastu, kurkumu a na větší kusy nakrájené kuřecí maso.
Maso opečeme a do pánve přidáme rýži a rozinky, promícháme a zalijeme vývarem. Přivedeme rychle k varu a pak snížíme teplotu na minimum. Vaříme 10 minut.
Po té vypneme a necháme dalších 10 minut odpočívat bez odkrývání.
Nasekáme koriandr a polovinu jej vmícháme do rýže. Na druhé pánvi orestujeme na sucho mandle a posypeme jimi každou porci zvlášť.