Navařit rychle na tři dny? Žádný problém Ukážeme vám jak z jednoho základního receptu snadno připravíte další tři skvělá jídla.
Rybí vývar z lososa
Přísady:
1 kg odřezků z lososa
150g kořenové zeleniny
½ pórku
1 cibule
1 bobkový list
15 zrnek černého pepře
6 zrnek nového koření
sůl
2,5l vody

Postup:
Rybí odřezky (hlavu, páteř, ploutve atd.) omyjeme a vložíme do většího hrnce. Přidáme na kousky nakrájenou zeleninu s pórkem a cibulí. Přisypeme koření a osolíme. Zalijeme vodou a vaříme pomalým varem 20 minut. Během vaření sbíráme z povrchu pěnu. Vývar scedíme.
Losos je velmi tučná ryba, proto je lepší nechat vývar vystydnout a odebrat z něj ztuhlou tučnou vrstvu.