Kdo by nechtěl mít čerstvou pažitku na bramborách nebo v polévce po celý rok? A proč si neudělat pesto v době, kdy příroda za oknem je zapadaná sněhem? A co teprve sladké dezerty podtržené chutí máty? Z bylinek se prostě můžete těšit celý rok. Jen musíte vědět, jak na to!

1. Jak bylinky správně zazimovat?

Při zazimování si bylinky nejprve rozdělte na dvouletky a trvalky. Obě tyto skupiny si pak ještě rozdělte na méně odolné a více odolné. Které léčivky ale patří kam? To vám samozřejmě poradíme na následujících řádcích.

1. krok

Roztřiďte je

Do první skupiny bude patřit třeba bazalka, rozmarýn (i když zde můžete pořídit mrazuvzdornou odrůdu Faust), citronová tráva či vavřín. Do druhé skupiny, tedy mezi více odolné bylinky, lze zařadit třeba petržel, pažitku, tymián, mátu, estragon, oregano, levanduli nebo libeček. Jak budete postupovat dál?