Patříte-li mezi milovníky exotické kuchyně, pak v létě nastává váš čas. Právě v tomto ročním období totiž vrcholí sezona mnoha bylinek a koření, které byste v českých receptech nejspíš hledali jen marně. Ty japonské patří bezesporu k nejzajímavějším. Znáte je? A věděli byste, jak je použít?

Japonské byliny jsou většinou šťavnaté. Nepřekvapí výstředními barvami, zato lahodí chuťovým pohárkům. Jsou výrazné a přitom chuťově spíše jemné. Inspirujte se a kdoví, třeba najdete tu svou oblíbenou, která se stane zlatým hřebem vašich salátů a jiných kulinářských výtvorů!

1. Pravé wasabi

(Wasabia japonica)

V restauracích pod názvem „wasabi“ dostanete ledacos, nejčastěji však náhražku vyrobenou z běžně se vyskytujícího křenu. Pravé wasabi je však zcela odlišná bylina. Jedná se o poměrně rozložitou nízkou rostlinu, která se v japonských hornatých oblastech většinou plazí pod stromy, na blatech a…